Min träning

Jag har aldrig varit tjock. Så jag kan inte påstå att jag har haft problem med vikten åt det hållet. Däremot tvärtom. Jag har alltid haft svårt att gå upp i vikt. För två år sedan så vägde jag 42 kg. Jag hade inga armar och knappt något fett på kroppen. Just för tillfället så jobbade jag inom äldreomsorgen och som de flesta kanske vet så är det ofta tunga lyft. Jag började märka att jag inte orkade med och lyfta lika mycket som de andra.

Så jag bestämde mig för att börja springa och motionera. Någon kunskap om träning hade jag inte i och med att jag trodde att jag skulle bygga muskler genom att börja springa. Så mycket jag sprang och till den maten som jag åt så dröjde det inte lång tid innan jag gick ner mer i vikt och till slut började bli yr.

Så mycket problem okunnighet kan skapa!

Till slut så stötte jag på en vän som fick mig att öppna upp ögonen för gymmet. Jag hade alltså aldrig kommit på tanken själv att gå och träna. Jag provade på en testomgång och jag fastnade med en gång. Detta var i januari 2010. Till en början så gick jag 2-3 gånger i veckan och så smått började jag märka att detta var något jag var bra på. Min kropp byggde fort muskler och jag gick upp i vikt och jag blev allt mer intresserad av kost, motion, träning och ett nyttigt liv. Jag googlade runt på olika hemsidor och bloggar och köpte de flesta träningstidningar jag kom åt. Jag ville lära mig så mycket som möjligt!

Sedan succsessivt så började jag öka på träningen i och med att jag hade högre mål. Nu ville jag bli riktigt vältränad.

Jag har äntligen lyckas gå upp i vikt och jag väger nu 50 kg. (En vikt jag aldrig har vägt förut)


Ett stort problem som jag märkt nu när man tränar så hårt är att man går och äter hela tiden. Jag är konstant hungrig. Jag tror det är det som påverkat mitt illamående. I och med att jag inte vill gå ner i vikt så är det lika bra att äta hela tiden. Jag försöker att äta sådana saker som håller hungern borta länge. Så som havregrynsgröt tillexempel.

Gym är nog det bästa som hänt mig!


Fruxo



Nu var man då arbetslös... eller ja... timvikarie heter det ju. Känns både tråkigt och skönt. Det tråkiga är ju att jag inte har ett schema och gå på men jag kommer ju ändå komma tillbaka och gå på timmar. Plus att jag inte kommer tröttna på ett ställe.
Men jag tröstade mig en aning med att äta lite Fruxo.

I helgen kommer min bror, så lördagen kommer att bli en vilodag. Men idag är det bara torsdag och bror kommer ju imorgon eftermiddag så det hinns med att både träna idag och imorgon. Ikväll efter jag träffat min vän så ska ryggen och axlarna få sig en omgång.

Ska ladda batterierna med korvstroganoff och fullkornsris strax.

Ryggbilder





Både axlar och ryggen börjar ta sig! Skönt och se att slitet på gymet ger sig. =)

God morgon

ÄNTLIGEN!!!! Om inte min sambo gått upp tidigt så hade jag nog legat kvar än... Men nu gick han upp och jag lyckades ta mig i kragen så nu har jag precis återvänt hem från en 55 minuters powerwalk i RUSKIGT bra tempo!

Passet igår gick så jäkla bra. Kände verkligen att jag fick kontakt med varenda muskel som jag tränade. och jag börjar ana en träningsvärk i triceps. Me like!


Mår illa... Tror jag

Denna dag har varit en plåga. Har mått så fruktansvärt illa. Det var länge sen jag mådde så illa. Ska iallafall försöka och gå till gymet sen. (Har alltså inte kräkts) Det blir nog mage, biceps och triceps som skall piskas hårt.. Om nu kroppen tillåter!

God morgon

Igårkväll blev det lite kvällscardio istället. Orkade inte sitta hemma själv så jag gav mig ut på en kvällspromenad i ganska bra tempo istället. Benen fick verkligen jobba igår. Ja någon powerwalk imorse blev det ju förstås inte. Jag förstår inte varför jag är så trött, :( 

Funderar på att lägga in lite mer löppass i veckan. Under en månads tid så har jag testat och springa en gång i veckan. Jag vet inte om det handlar om att jag fått bättre kondition eller om jag har fått någon teknik i hur jag ska springa för att göra det skoj. Men när jag springer så lyckas jag springa på utan att varje fotsteg är en plåga. Jag kan också trycka ifrån och det är en underbart befriande känsla att bara kunna springa och inte jogga som jag alltid gjort innan.

Jag känner mig oövervinnlig.

Så nu ska jag nog lägga in två stycken löppass i veckan.
Något i stil med

Måndag: Gym
Tisdag: Gym
Onsdag: Löpning
Torsdag: Gym
Fredag: Gym
Lördag: Löpning
Söndag: Vilodag

Jag får testa och se vad min kropp tycker om detta upplägg.

Man måste lyssna på kroppen annars kan man lika gärna lägga ner!

Yummihh!



Mitt förråd har blirivt större!

Gym

Puhh... nu är jag trött. Det blev inget bicpes och triceps pass utan när jag väl kom till gymet så kände jag mer att benen var laddade än vad armarna var så ja körde ben istället.

Det blev

Marklyft
Benpress
Utfall
Benspark

När jag gick från gymet var benen som stora stockar. Jag smet förbi Konsum och hämtade ut mitt Protein.
Smakade en ny smak (för mig iaf) Krea Mass Choklad. Och Guuuuud, jag är i himelriket. Så himla goood. Den smakar verkligen choklad.

Nu hoppas jag bara min klocka kommer snart med. Imorgon gör jag ett nytt försök att ge mig ut på morgoncardio. Wish me goodluck!

Nu ska jag välta ner i soffan och glo på tv innan sambon kommer hem!


Tisdag



Fyy vad trött jag var imorse. Det var helt omöjligt att stiga upp för morgoncardio.
Så jag snoozade på en timma till för och sedan kliva upp och jobba. Direkt efter jobbet så cyklade
jag förbi Ica och köpte nya tidningen Body. Mycket mumsigt att läsa ikväll.
Det blir tvätt om ett tag och senare ikväll ska jag plugga in hörlurarna och gå och träna.

Det står Biceps och Triceps på schemat idag.




Punktförbränning

Något som jag låste mig för i början, som jag kan tänka mig de flesta (framförallt) tjejer gör är att ställa sig på vågen och kolla vad den visar. Det är egentligen skit samma vad vågen visar. Vad säger spegeln?
Enligt mitt BMI så är jag överviktig. Men när man ser mig i verkligheten så är jag jätte liten och klassas inte alls som överviktig.
Detta tog lång tid för mig att förstå. Vill man se en förändring så är det med måttband man gör det.
1 gång i månaden så mäter jag olika delar på min kropp för att se om det händer något.
Detta sker den 20:e på morgonen innan frukosten varje månad.

Bröst: 80,5 cm
Mage: 76 cm
Rumpa: 92 cm
Biceps: 23 cm
Lår: 54 cm

Punktförbränning är något jag önskar kunde finnas men tyvärr...
Men jag skulle vilja tighta till lår och rumpa och givetvis bli större kring armar och axlar.

Allting går, det tar bara olika lång tid för alla! Go for it!!!!

Fruktsallad och promenad

Det blev visst ingen Box idag... så jag kör nog på en vilodag istället. Det känns som att kroppen behöver det, träningsvärk i både mage och häck. Ska ta med mig killen på en promenad innan solen går ner. Och det blir en sväng förbi affären för att köpa apelsiner som vi ska ha till fruktsalladen ikväll.

Imorgon förresten så ska jag få min träningsklocka från Iform. Hoppas, hoppas att den kommer...
Det kommer bli skit skoj att kunna tävla mot sig själv när man har sin klocka. Kan tänka mig att man sporras mycket av den.

Sooool



God morgon



Okej, jag ska erkänna. Jag gick inte upp för och tvätta. Kroppen var alldeles för trött. Jag antar
att den inte riktigt har ställt om sig ännu. Men en promenad hann jag med i alla fall. Inget vidare tempo men
det var ändå skönt och komma ut. Jag fick ju se solen som gick upp ur vattnet i alla fall.
Nu; in med havregrynsgröt och sedan bege sig till jobbet. Sista veckan...

Nää, nu kör vi

För en timme sen så fick jag i mig en halv pizza. Så mätt som en filbunke så beger jag mig ut på en löpartur.
Josef och hans bror sitter och nördar tvspel, då kan jag lika gärna dra mig ut i kylan. Har hört att det ska snö lite senare vilket jag bävar för. Vill ju ha soooool.

Nu har jag också beställt från www.proteinbutiken.se

Beställde

Krea mass
Ett gäng bars
En kaka
Pure Whey

Nää, nu köööör viii!


Veckans träning

Måndag
Ff: Powerwalk 45 min
Kv: Box 1 ½ h

Tisdag
Ff: Powerwalk 40 min'

Onsdag
Vilodag

Torsdag
Ff: Powerwalk 45 min
Kv: Gym Ben 40 min

Fredag
Em: Gym, Mage, Biceps, Triceps, Axlar 45 min

Lördag
Vilodag

Söndag
Fm: Gym Biceps 40 minuter
Kv: Löpning 30 min


Vår







Söndag

Tidigt imorse drog vi till gymet, vilket kändes som en bra start på dagen. Det blev lite biceps på en sisodär 40 minuter. Har märkt att axlarna äntligen håller på att ta form. Vanligtvis så har jag jätte svårt att forma de. Hur mycket jag än tränar så blir de liksom inte större... men nu så... Har också varit borta hos mor och far och kopierat lite betyg så man kan skicka in till diverse skolor. Imorgon väntas jobb och tvätt. Usch, fick boka en tid vid 06:00 imorgonbitti för jag har snart inga kläder att ha på mig. Men i och för sig så går jag ju bara upp 40 minuter tidigare än vanligt, så det gör ju inte så mycket. Det hinns med en powerwalk mellan maskinerna iallafall.

Nej, nu blir det till att göra matlådor tills imorgon.

Innan träningen



Efter träningen

Ojojoj

Denna träningsvecka så har jag verkligen fått kontakt med alla muskler vilket känns så här i efterhand. Jag har en sån syndig träningsvärk. Om jag ska sätta mig så gråter jag eller om jag ska skynda mig i en rörelse så gråter jag. Gårdagens träning gick riktigt fint också. Det blev mage, biceps, triceps och axlar.

Nä, nu ska jag ge mig ut i solen. Senare så ska vi fira Josef en sista gång. Mina föräldrar kommer så det blir smörgåstårta idag igen. Inte mig emot. Ikväll blir det bio, Hur många lingon finns det i världen.
Hade tänkt och ge mig ut och springa men kroppen verkar inte vilja det idag.

Så jag får nog ta en vilodag och springa imorgon istället.

Nu: SOL!!!!


Det blev ingen powerwalk

Det blev en powernap istället. Jag valde att krypa ner igen i och med att jag inte sovit så bra natten som varit. Vill kroppen vila så får den vila. I eftermiddag blir det ett biceps och mag pass innan sambon kommer hem.
Nu i med havregrynsgröten och sen ge sig iväg till jobbet.


Kroppen darrar

Morgonen började återigen med en rask powerwalk på 45 minuter innan frukost. Så härligt att vakna till och gå ut och gå när solen värmer och man känner lukten av vår.
Helt underbart på gymet. Det blev ett benpass idag. Det var länge sen jag körde ben så intensivt som idag. När man slappnar av så darrar kroppen så där lagom, vilket försvinner så fort jag har ätit. Men om jag känner mig själv rätt så kommer träningsvärken krypa inpå imorgon, lagom till helgen...

Det är helt sjukt vad veckorna går snabbt.
Jag kommer jobba min sista vecka nästa vecka sedan blir man timvikarie igen. Det är både positivt och negativt. Men jag får vara nöjd med att jag haft ett vikariat i 6 månader och jag har lärt mig så fantastiskt mycket.

Nej, nu ska jag smälla i mig havregrynsgröt och till efterrätt en shake med jordgubbssmak.
Måste förresten beställa nytt protein i och med att förrådet börjar ta slut.

Imorgonbitti är det powerwalk som gäller.

Födelsedagskalas

Nu har precis gästerna gått och jag tror att Josef är ganska nöjd med sin dag. Så nu ligger både smörgåstårta och glass i magen. Det blir bra energi tills imorgonbitti, då jag ger mig ut på en powerwalk innan frukosten. Idag har det förstås blivit en vilodag. Jag valde att krypa ner och lägga mig efter Josef gått till jobbet istället för att ge mig ut. Man måste lyssna på kroppen. Är den trött, är det vila som gäller!

Nu ska jag snar krypa i säng för en ny dag imorgon. Då är det powerwalk, jobb, träffa en kompis och sedan ett gympass som står på kartan.

God natt!

Dagen in hans stora dag

Gårdagens träning gick helt okej. Det är svårt att släppa ut krafterna när bror är mycket mindre än mig och jag vill ju inte skada honom. Trots att det vore skönt att få in en riktig känga på honom.
Dagen börjades med en powerwalk i 45 minuter innan frukost. Underbart med morgoncadio.
Direkt efter jobbet så har jag och Josef stått och fixat smörgåstårta inför imorgon, då han fyller 22 år. =)
Städning och diskning har vi också hunnit med. Denna dag är snart slut och jag han inte gå till gymet som jag planerat. Så det blir att köra på mattan hemma. Till något Bodyrockers klipp.
Ingen rast ingen vila. Nu måste jag tillbaka för att kolla hur Josefs muffins blev. Han ska ha med sig de till jobbet imorgon men vi får väl se hur många det är kvar efter jag har lagt händerna på de.

Box

Ikväll blir det Box med broder. Ska bli skönt att få explodera ordentligt då jag haft sådan träningsvärk över helgen. Jag gav mig ändå ut på en löpar runda igår eftermiddag, vilket var underbart. Bara låta benen trycka på... Man hittar sin egen teknik i löpningen och jag tror jag har hittat min.

Men först nu blir det att ladda med korvstroganoff och fullkornsris.

RSS 2.0