Stockholm marathon

Har precis vaknat från igår. Känner mig lite sockerbakis, precis som en bakfylla. Har ätit mot alla odds och krypit ner i soffan och ska kolla på Stockholm marathon. Fint lördagsmys.
Gårdagen var riktigt kul och vi hade skapligt tur med vädret. Vi hann grilla och vi hann precis äta upp vår mat innan regnet kom. Bilder kommer senare. Att titta på skräckfilm mitt ute i skogen, utan gatulysen var ingen bra idé. Var riktigt rädd och jag gick inte en meter ifrån grabbarna, då jag trodde jag skulle stöta på någon demon. Vi såg Paranormal activity 1 och 2.

Nej, åter till tv:n...



Morgongröten med protein med skogsbärssmak, linfrön och psyliumfrön.


Halvnaken



Nej, här kan jag inte springa omkring halvnaken och ta kort på mig längre. Nu ska vi snart dra. Bäst och klä sig, om jag inte ska förbli förkyld till jag fyller 60. (Sorry, handen ser helt vriden ut.)

Fredag

Äntligen fredag, jag som varit hemma från jobbet i två dagar borde ju inte klaga. Borde nog hinna bli frisk i alla fall tills på måndag. Cykelturen till jobbet imorse var en plåga. De backar jag brukar cykla upp för var en plåga. Halsen sved och andningen var häftig...

Väl hemma i alla fall och har nu slängt i mig lite mat. Fick bli kalorisnål köttfärsås, vitkål och en halv avokado.

Ska nu ta en powernap och sedan så åker vi ut till stugan för och se film och grilla lite.
Hoppas ni får en mysig fredag. =)


Sömn



Nyduschad och känner mig lite smått mer som en människa nu. Imorgonbitti blir det jobb som slutar runt lunchtid. Senare imorgon blir det till att åka ut till stugan med Josef och hans kompisar och se skräckfilm :s (Jag som inte ens tycker om skräckfilm) Grillning ska vi nog få till också, så vi hoppas på fint väder. Nej, här kan jag inte sitta och snora längre. Går och lägger mig...


Magen



Kanske inte mycket till rutor men jag känner att det börjar hända grejer. Den har tajtat till sig och blivit fastare helt enkelt plus att det uppkommit två "streck" på sidorna. Syns bättre i verkligheten. Glad att allt slit börjar synas =) (Sorry för skiftningen av brännan, haha)

Lunch



Dagens lunch fick bli rostbiff, en halv avokado, tomat och kryddad kesella. Gott sa magen!

Nu när kroppen fått energi ska jag ta tag i flyttstädningen. Det är tre månader kvar men det är lika bra att sätta igång så blir det inte så mycket mot slutet. Plus att jag inte kan sitta stilla längre. Måste få röra på mig lite i alla fall.


God morgon

Har nu precis vaknat, blev till och vara hemma idag från jobbet. Käkat proteingröt med lin- och psyliumfrön. Smarrigt! Rösten kommer och går lite som den vill. Men förmodligen blir det jobb imorgon.
Nu ska jag fortsätta inspireras av Satu Mustonens blogg. Underbar tjej! http://satumustonen.blogspot.com/


Nerbäddad

Nerbäddad i soffan och kollar på när Josef spelar. Är så sjukt träningssugen men kroppen tillåter inte träning. Min energinivå är lika med noll just nu. Rösten försvann för ett par timmar sedan och halsen gör så ont att jag skulle vilja kapa den och kasta den långt bort.

Som tur är, så är jag ledig idag och hoppas på att jag får fram några ljud tills imorgon. (Hur sjukanmäler man sig utan röst) Tåls att fundera på...

Nej, nu ska jag klunka c-vitamin och äta fisk. Bra combo!

Prosit!


Förbannade, jävla, piss

Benen, eller vaderna rättare sagt är ganska möra efter löpningen i lördags och  söndags. I lördags blev det lite jogg/spring och i söndags blev det lite fartlek på 22 minuter. 22 minuter låter inte mycket men ack så jobbigt det var. Det kändes som jag drog på en stor jävla buss.
Jobbade en lång tur idag. På den långa rasten som jag hade hann jag med att köra lite latsdrag i gymmet som tillhör jobbet. (Det bör tilläggas att det inte är något vidare avancerat gym, men det dög). Så sjukt jävla kul och vilken kontakt. Kommer det någon träningsvärk imorgon mån tro?
Det måste köras oftare.
Nog om det. Mot slutet av mitt nästan 12 timmars pass så känner jag att halsen börjar svida och när jag kommit hem så har det blivit värre =( Jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Är så sjukt träningssugen. Vill springa, vill lyfta, vill gå, vill svettas... Men om halsen ska fortsätta så här så måste jag nog till och vila!
Fuck, fuck, fuck!
Drar täcket över huvudet och går och lägger mig. Hoppas att kroppen bara skämtar och är frisk imorgon, då det blir till att gå upp tidigt och jobba igen...

Onsdag

Oj, oj, oj... Träningsvärken sitter kvar sen i måndags. Vilket gillas enormt mycket!
Är sjukt hungrig. Står och gör champinjonsoppa. Josef och jag har gått omlott idag. Är så hemskt och komma hem till en tom lägenhet. Men istället för att sitta inne och deppa över min ensamhet så ska jag ut och springa. Det blir nog bara vanligt jogg idag i och med att tån inte riktigt är som den ska än.

Borde ha jätte mycket energi efter all tårta man åt på kalaset igår. =) Kanske går en sväng till gymmet och kör axlar och mage. Får se hur långt energin räcker.

Imorgon blir det jobb igen plus ett möte som ger ännu mer jobb. Höhöhö. Nu, fortsätta med maten!


Wohooooo

Shit vilket jävla tryck i armarna och i magen idag. Det måste vara för tvådagars vilan, all sömn och för att jag ätit så förbannat bra idag. KONTAKT & ENERGI! Fy fan vad gött. Tror nog att jag kommer få träningsvärk. =)
Jag känner att byta träningsschema för en bra idé. Gick på de tyngre vikterna idag och det gick alldeles utmärkt.

Sitter nu och äter riskakor, banan, kesella och Krea Mass. Viktigt att fylla på med kolhydrater. Så 6 stycken riskakor ska ner i magen. Snart blir det dusch!


Water for elephants

Mätt och belåten... Medan jag väntar på att det ska sluta regna och bion ska börja så underhåller jag mig med nya nummret av Topp Hälsa, min favorit tidning. =)




Magen skriker

efter maaaaaat. Precis kommit hem från jobbet. Har hittills ätit bra idag. Men jag förstår ändå inte. Det känns som när jag äter mer så är jag mer hungrig än när jag äter sällan. Aja, jag ska inte klaga för jag känner inget illamående =)

Har precis fått reda på att jag ska jobba hela veckan. Inte mig emot. Skönt och veta i förtid när man ska jobba, då kan man lägga upp träningen. Hinner nog inte med gymmet idag i och med att det blir bio vid 18:00 och gymmet stänger 21:00. =(
Det blir nog till att köra lite hemma på mattan. Göra lite magövningar. =)

Ska ställa mig och laga kycklinggryta nu. Mumma!






Nytt träningsschema

Jag måste bli mycket bättre på och äta. Ska försöka att äta ännu mer mat än vad jag gör nu.
Måste hålla benhårt på mellanmålen annars så kommer jag bli illamående och yr, vilket jag förstås inte vill.

Mitt nya träningsschema kommer ju givetvis att se annorlunda ut. Allt beror ju på vad kroppen vill och hur mycket jag orkar. Kommer att lägga in hårdare träningspass och mer vila. Men något åt denna stil.

Måndag
Biceps, triceps och mage. 10-15 varv (6 km) på Bökensved

Tisdag
Vila. Powerwalk 45-60 minuter

Onsdag
Ben, mage och bröst. Jogg 20-30 minuter

Torsdag
Vila. Powerwalk 45-60 minuter

Fredag
Axlar, mage och rygg.

Lördag
Prioriterings gym. (Träna den muskelgrupp jag vill bli bättre i)
Powerwalk 45-60 minuter

Söndag
Långdistanslöpning. 40-60 minuter

Till skillnad från mitt andra träningsschema så har jag ökat på löpningen och lagt in fler powerwalk. Det gäller att ha små delmål.
Måste även bli bättre på att få i mig tillräckligt mycket med protein men även kolhydrater. Mina frukostar måste bli större.

Detta måste jag greja! Är mer taggad än någonsin.


Inget gym

När jag cyklade till gymmet i förmiddags så var det stängt på grund av simtävlingar... :/ Så då cyklade jag hem och åt för att lite senare kunna gå till Sandra för lite skit snack och spel.

Tån känns lite bättre idag så har jag tur så kanske jag kan ut och gå imornbitti. =)

Bäddar ner mig i soffan tills Josef kommer hem. Ska ladda inför ett biceps, triceps och mag pass imorgon.


scones frukost

Jag somnade förstås igår, så jag såg aldrig klart schlagern. Men det har inte varit svårt och undgå vem som vann iaf. Nu blir det snart scones till frukost. Senare blir det en sväng till gymmet. Det blir biceps, axlar och mage. Nu vill magen ha mat.  

Problem

Jag la upp ett inlägg imorse som inte har dykt upp... :/ Är det bara problem med blogg.se
Jäkligt tråkigt! Får se om det blir bättre imorgon! Nu blir det i alla fall schlager och lite godis framför tv:n.

Har suttit och klurat på ett nytt träningsschema som kommer upp imorn.


Soffhäng

Josef har städat hela lägenheten, vilket behövdes! Han har gjort allt och jag har inte lyft ett ända handtag. Känner mig riktigt bortskämd. Nu blir det snart tv och senare är det Lady Gaga konsert på tv2 och den ska defenitivt stå på.

Funderar på att lägga upp ett nytt träningsschema. Har ändå kört detta schema som jag har nu i ca 2 månader. Variation är bra, man måste chocka musklerna. Med samma träning så kommer musklerna att vänja sig vid träningen. Känns som att jag bara står och trampar med träningen just nu. Det är ju fortfarande kul men jag vill komma längre. Sen mitt tidigare schema så har jag märkt att mina axlar vuxit något enormt, ryggmusklerna har blivit större och även magmusklerna börjar träda fram... om man kisar... haha

Ska försöka att klura på hur jag ska lägga upp schemat för att bli ännu bättre, större och starkare.

Nu blir det tv och lite chips! God kväll!



Mår illa

Har börjat att granska mig själv. I och med att jag tränar så pass hårt som jag gör så borde jag ju äta mer mat. De sista två veckorna så har jag börjat må illa och blivit jätte yr.

Igår och idag så har jag verkligen försökt att hålla stenhårt på och äta mellan 3-4 timmar imellan. Och jag är inte förvånad men jag har inte varit yr och jag har inte heller mått illa.
Så antingen så får jag sluta träna hårt och äta med fler timmar imellan eller fortsätta träna så som jag älskar men äta lite oftare. Givetvis så blir det ju alternativ nummer två.

Skärpning Zahra! Du måste äta mer mat! Bara en lite notis till mig själv.


Freeedagsmyyys

Det är så underbart med fredag. Nu när man jobbar så kan man njuta av helgen. Drog en sväng till gymmet förut. Förstår inte vart allt folk är, i och för sig så ska jag ju inte klaga. Man har ju hela gymmet för sig själv. Man slipper vänta på maskinerna/hantlarna och det finns ingen som glor på en. Thumbs up! Hur eller hur så blev det Triceps, mage och lite rygg.


Har börjat få jättebra kontakt med magen under träningen. Det känns som att magmusklerna börjar bli större och starkare.

Något så är tråkigt och köra är triceps. Men om jag känner mig själv rätt så kommer nog träningsvärken och knackar på dörren imorgon. =) De fick slita!


Nej, nu ska jag ut i solen igen, innan den försvinner.


God morgon



Wohoo, sovit underbart inatt. Träningsvärken sitter kvar i benen sen i förrgår. Det är bara tacka och ta emot. Träningsvärk = Bra och givande träning. =)
Nu sitter jag och njuter av en god kopp kaffe. Snart så åker Josef och jag ut till hans mormor och morfar. Hemskt trevligt!

Har fortfarande ont i min stortå efter att jag fastnat i crosstrainern igår :/ Den börjar också bli blå... =(
Men det går väl över =)

Trevlig lördag!

Löpning

4.4 km i regnet fick jag till i alla fall. Är nöjd att jag lyckades ta mig ut efter bion. Filmen var förresten skit bra! Måste ses igen. Haha!

Det är så underbart att springa och bara rensa huvudet. Låta benen och hjärtat göra sitt. Börjar få in tekniken nu hur jag ska ta mig fram fortare utan att få kramp eller håll.

Har klunkat i mig shaken nu, Whey Complete och ska nu hoppa in i duschen och sedan äta kvällsmat.
Imorgonbitti vankas det jobb igen, förhoppningsvis sista arbetsdagen denna vecka. Ska bli skönt med helg!


Maaaaat

Hemma från jobbet... skönt! Maten står på spisen och den ska snart ner i magen. Hinner nog inte med och springa innan bion så det får bli efteråt. =) Förstår inte hur jag lyckats få med pappa och bror på Water for Elephants, men glad är jag i alla fall, för nu slipper jag ju gå själv.

Kör på en favorit! Korvstroganoff med fullkornsris och en god sallad till!



Torsdag

Gårdagens jobb gick prima. =) Igår morse innan jobbet började så hann jag med ett gympass. Det blev axlar och biceps. Fick en sån jävla kontakt! Härligt!

Imorse gick jag upp tidigt för att jag skulle ut och gå men jag fastnade framför tv:n. Så nu blir det snart jobb och ikväll blir det bio med pappa. Innan bion ska jag försöka att hinna med och springa.

Hoppas det blir en lika fin och varm dag som igår!


Tisdag

Precis hemkommen från jobbet. Har fått ganska mycket fixat idag trots att jag jobbat. Fixat schemat, ringt ärenden och hunnit med ett läkarbesök. Har fått reda på att jag ska jobba imorgon också. Det blir på ett ställe jag inte jobbat på, på över två år. Så det ska bli spännande. =)

Maten står på spisen och efter det ska jag hinna med en powerwalk. Har så jäkla mycket energi i mig. Vart komme det ifrån? Kanske börjar kunna slappna av mer nu. Det är då min energi kommer fram. Allt börjar helt eneklt falla på plats!

Ska försöka att plocka iordning lite här hemma också. Alltid lika kul... =(

Nej, nu börjar magen bli riktigt hungrig. Köttbullar och potatis blir det idag.


40 minuter ben + mage

Helt matt i kroppen lägger jag mig i soffan för 100 % vila. Imorgonbitti blir det jobb till halv fyra och ett läkarbesök mitt på dagen.

Köttade benen tidigare idag. Kändes inte helt hundra så jag tror att kroppen har tagit emot ett par baciller ifrån Josef. Bara till och vänta och se.

Fick som sagt inte så bra kontakt med benen men med magen desto bättre. =)

Nu drar jag nog täcket ända upp till hakan och kollar på hockeyn. Är inte ett dugg intresserad så jag kommer defenitivt somna! Amen!



Veckans träning

Måndag
Powerwalk: 45 minuter

Tisdag
Powerwalk: 40 minuter
Gym: Biceps och Bröst

Onsdag
Gym: Ben

Torsdag
Powerwalk: 60 minuter
Gym: Mage, triceps och biceps

Fredag
Vilodag

Lördag
Gym: Axlar, rygg och mage

Söndag
Powerwalk: 70 minuter

Totalt
Gym 4 st
Powerwalk 4 st


Måndag

Hmm, konstigt. Såg att det inlägg jag lagt upp igår först kom upp nu... aja. Imorse blev det ingen Powerwalk utan jag fastande med kaffet i soffan och kollade på Nanny istället. Mycket bra tv.
Blev en promenad med mor och hund på 1 & ½ timma efter det. Skönt!
Suttit på balkongen och avnjutit det sköna vädret och försökt att bättra på brännan.

Snart blir det en sväng till gymmet för att kötta benen. I med en kaffe och en Super Cap så kör vi!

Söndag

Imorse blev jag väckt av underbara Sandra som ville gå en promenad. En powerwalk på 70 minuter. Det tackar vi för! Annars har jag bara chillat på balkongen då det varit vindstilla och 26 grader. Wohoo! Och varmare säger de att det ska bli.
Har varvat solandet med att hjälpa Josef då han mot alla odds blivit förkyld. Han blir i stort sätt aldrig sjuk men nu har oturen fallit på honom. Håller tummarna för att jag inte blir sjuk nu.

Imorgonbitti blir det till att hjälpa pappa med lite ärenden så ingen morgoncardio för min del, om jag nu inte går upp tidigt... vi får se...

Snart vankas det filmtajm men först kvällsmat.


Fredag

Denna vecka har varit en riktigt grym gymmvecka.
Det har blivit 3 stycken skit bra pass. Har hunnit gått igenom nästan alla muskelgrupper förutom rygg, vilket jag nog gör hemma om jag inte går till gymmet på söndag.
Alla pass har verkligen tagit också, vilket känns skönt.
Morgonpromenader har hunnits med också, dock inte alla innan frukost.

Har börjat med en ny produkt från proteinbutiken. Ska skriva mer om den senare. Snart är också headern klar. Men nu blir det att passa på och gå ut på balkongen när äntligen solen tittar fram.


Löpträning

Om det handlar om bättre kondition eller en bättre teknik, eller kanske rent av både och det vet jag inte. Men löpträningen går mycket bättre. Har höjt nivån ytterligare. För två veckor sedan såsprang jag 7 km på 42.53 minuter. Förra veckan sprang jag 7 km på 42 minuter, jag förbättrade mig alltså med 53 sekunder.

Det är så himla mycket roligtare och springa när det känns som man flyger fram. Man känner sig oövervinnlig, och ruset efteråt är underbart.

Imorse blev det en powerwalk på 45 minuer i en bra fart.
Håller på med headern till bloggen men tar nu en paus med den och beger mig till stan med en vän.

Senare i eftermiddag när Josef kommer hem blir det gymmet. Biceps, triceps och mage står på schemat!

RSS 2.0